کد خبر:۴۷۱۷۰۹
یک استاد دانشگاه: 

برون‌گرایی عامل تعامل سازنده با اقتصادهای جهان و بازارهایی بین‌المللی است/ بازنگری قوانین و شفافیت در اقتصاد مانع فساد و رانت‌خواری می‌شود 

استاد دانشگاه آزاد بیرجند گفت: اگر ما راه‌های ارتباط با اقتصاد خارج کشور را پیدا کنیم، دیگر کسی نمی‌تواند ما را تحریم کند و این فقط با اقتصاد مقاومتی امکان پذیر است؛ زیرا برون‌گرایی موجب تعامل سازنده با اقتصادهای جهان و بازارهایی بین‌المللی است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، حسین حکیم‌پور، استادیار دانشگاه آزاد بیرجند در کارگاه اقتصاد مقاومتی با رویکرد تامین اجتماعی در دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک سری مفاهیم دارد که عبارتند از تشخیص حوزه‌های فشار و بی اثر کردن آن و تبدیل آن به فرصت، گفت: این موضوع برای سیاست گذاری و اجرای برنامه‌های اقتصادی به کار می‌رود؛ اما به طور کلی بهترین تعبیر را مقام معظم رهبری به کار بردند که فرمودند «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار در شرایط تحریم و دشمنی‌ها و خصومت‌ها بتواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد».

 

وی سپس با طرح این سوال که چرا توجه به اقتصاد مقاومتی در ایران کم است؟ افزود: اساسا این موضوع زمانی مطرح شد که تحریم های اقتصادی، نفتی، مالی و بانکی برکشور اعمال شده و به اوج خود رسیده بود و می‌توان گفت سودان و کوبا فقط دو کشوری بودند که مثل ایران به شدت تحریم شدند، پس ما در فشار و سختی زیاد شروع به عملی کردن این موضوع کردیم.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر ما راه‌های ارتباط با اقتصاد خارج کشور را پیدا کنیم دیگر کسی نمی‌تواند ما را تحریم کند و این فقط با اقتصاد مقاومتی امکان پذیر است؛ زیرا برون گرایی موجب تعامل سازنده با اقتصادهای جهان و بازارهایی بین المللی است.

 

حکیم‌پور مهم‌ترین موئلفه‌های اقتصاد مقاومتی را ترویج فرهنگ کار و تولید، ترویج تولید کالاهای اساسی و زیربنایی، ترویج مارک های داخلی به جای خارجی، توجه و حمایت از تولیدات داخلی، اتکا بر اقتصاد دانایی محور و مبارزه با مفاسد اقتصادی دانست و گفت: از نظر فساد در همه کشور‌ها توسعه یافته طبق آماری که در دو سال متفاوت گرفته شد یک بار از بین۱۷۷کشور رتبه ۲۴و در سالی دیگر رتبه۲۷از بین۱۴۴کشور را داشتیم.

 

وی با اشاره به اینکه ایران برای پس از تحریم‌ها باید یک سری اقدامات مانند بازنگری قوانین، ایجاد ثبات اقتصادی، عدالت مداری، توجه به بخش خصوصی و نظام بخشی به حوزه مالیاتی انجام دهد، گفت: بازنگری قوانین و شفافیت مانع فساد و رانت خواری می‌شود.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی ریاضت اقتصادی نیست؛ زیرا که ریاضت اقتصادی یعنی بار سختی‌ها برود؛ بر روی دوش مردم ولی در اقتصاد مقاومتی برعکس بار بر روی دوش مسئولین اجرایی و طراحان است، گفت: هیچ کشوری اقتصاد مقاومتی ندارد، مگر اینکه تامین نیاز اجتماعی و امنیتی صورت گرفته باشد پس نقش سازمان تامین اجتماعی که مجموعا حدود ۴۰ملیون نفر بیمه شده دارد بسیار مهم و سازنده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار